ANMELDELSE: Come together, Musikhuset Aarhus

Endnu en Cederholm-teaterkoncert, hvor lever helt op til sin egen standard.

★★★★☆☆

Det vokser sig til en stor og robust maskine, dette teaterkoncert-koncept. Og når vi i Danmark siger teaterkoncert, må vi efterhånden også sige og . De har stået bag nogle af de mest succesfulde teaterkoncerter i Danmark, og “Come together” er også ude på en ekstra turné nu efter udsolgte huse på tidligere turnéer. Publikum elsker denne genre.

Og den er da også noget for sig selv, for den får hr. og fru Underkop til at slæbe sig selv i teatret for at høre nogle af de gode gamle hits, og samtidig taler genren til den musikelskende ungdom og den finkulturelle æstetiker. For Cederholms teaterkoncerter er voluminøse både musikalsk og æstetisk.

Foto: Pressebillede
Foto: Pressebillede

I “Come together” får vi det hele serveret på et sølvfad – igen. Ganske dygtige sangere/skuespillere svæver rundt i snore fra loftet, i det ene øjeblik hænger der et flygel over hovedet på , og i det andet øjeblik er det , der hænger på hovedet. Og så er der den høje dame i den store kjole, som næsten er obligatorisk i Cederholms teaterkoncerter. Denne gang i skikkelse af og med og som en slags hoftepuder.

Så alt er egentlig som det plejer, og det er det største minus ved “Come together”. For på mange måder ligner den tidligere teaterkoncerter, og Cederholm har efterhånden dannet sig et dansk teaterkoncertensemble, hvori , og også er obligatoriske gengangere. har også sat sit aftryk på teaterkoncerterne, og i “Come together” får han virkelig lov til at brænde igennem – og han stirrer på os som en psykedelisk tegneserieudgave af Napoléon.

Jimmy Jørgensen Foto: Pressebillede

Foto: Pressebillede

Ser vi på denne specifikke forestilling, så er The Beatles' musik blevet udsat for kompromisløs fortolkning af , og sikke en gang musik! Vi hører en bred vifte af genrer, og vi hører heldigvis ikke blot en perlerække af The Beatles' største hits. Vi hører det, der giver god musik, hvilket er klædeligt for genren. Dertil kommer et fabelagtigt kostumedesign, som taler til vores fantasi- og drømmeverdener. Forestillingen er desuden indhyllet i et mægtigt lysdesign, som igennem det meste af første akt fascinerer, men som herefter blot bliver til gentagelser.

Højdepunkter kommer der desværre ingen af. Der er smukke, rørende og følsomme øjeblikke rent musikalsk, og sangerne synger som altid røven ud af seletøjet, men så bliver det også ved det. Teaterkoncerten “Come together” lever op til alt det, den skulle, men ikke til alt det, den kunne.

“Come together” spillede i Musikhuset Aarhus den 10. november 2014.


Sangere: , , , , , og | Band: , , , , og | Iscenesættelse: | Musik af: The Beatles | Musikalsk arrangement: | Scenografi: | Kostumedesigner: | Koreografi:

Del med dit netværk