ANMELDELSE: Copenhagen Summer Dance 2021, Dansk Danseteater

Fremragende tredelt danseprogram på Ofelia Plads

er tilbage med konceptet ”Copenhagen Summer Dance” på Ofelia Plads, der kombinerer moderne dans med mondæne omgivelser.

★★★★★☆

Alleryderst på molen kaldet Ofelia Plads ved Skuespilhuset i København har igen i år stillet op til ”Copenhagen Summer Dance”. Og med udsigten til operahus på den ene side og kongehus på den anden side og med solnedgangens farvespil i havnebassinet som baggrundskulisse er der lagt op til en højkulturel aften.

Men dét får programmets første gæstespil hurtigt spoleret. For når Uppercut Danseteaters koreograf og halve lederduo, , sender fem friske fyre ind på scenen i værket ”Benched”, så bliver det både frækt, frejdigt og folkeligt. Det er ikke mindst tydeligt, da en af de medvirkende midt i værket har overskud til at vinke til en forbipasserende båd med nysgerrige gratister.

Copenhagen Summer Dance - Dansk Danseteater
. Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

”Benched” handler ifølge om at finde sin plads i livet. Men måske handler den i endnu højere grad om at finde ud af, at vi ikke har faste pladser i denne verden. Med både musikalske og koreografiske referencer, der krydser adskillige landegrænser, og med et urbant visuelt udtryk skildrer ”Benched” en menneskehed, der netop er ved at lære, at vi må deles om sæderne.

Som titlen antyder, er der en bænk på scenen, og med den beviser Thomasen, at hun ikke blot er en opfindsom, humoristisk og livligt fortællende koreograf, men også en fortrinlig iscenesætter. Der er rum, balance og dramatik i hendes billeder, så det bliver en fuldendt danseforestilling.

Lige så sublim er den russiske balletdanser i Kloborgs koreografi og arme i aftenens andet gæstespil (”Once I Had Love”). Værket er en moderne pas de deux, der både rummer klassisk strakte ben, vidunderlig elegance og vaklende, gakkede gangarter.

Koreografien fortæller en historie om at elske én, til man bliver skør af det – eller om at kæmpe imod en kærlighed, man har besluttet sig for ikke at forfølge. Og selvfølgelig leveres hvert eneste vakkelvorne trin uden antydning af teknisk usikkerhed.

Copenhagen Summer Dance - Dansk Danseteater
. Foto: Raphael Frisenvænge Solholm

Aftenens hovedværk (”A Summer Dance”), som er Dansk Danseteaters eget bidrag til programmet, er desværre ikke aftenens højdepunkt. Danserne indleder med 1920'ernes musik og charlestoninspireret dans, der efterfølgende bliver til en slags stoledans og en masse sko, der skal af og på, og en masse mænd og kvinder, der skal løftes rundt.

Det er, som om forsøger at krænge en egentlig koreografi ud af nogle lidt for spinkle idéer. Men det musikalske akkompagnement af den elektroniske duo Den Sorte Skole er særdeles stemningsfuldt og lytteværdigt, og de 10 dansere præsterer i øvrigt ganske glimrende hver især. Det kan vi så nyde, mens mørket falder på i Københavns Havn.

“Copenhagen Summer Dance” spiller kun til og med den 25. juli 2021.


Koreografier: (“Benched”), (“Once I Had Love”) og (”A Summer Dance”) | Medvirkende: Dansere fra og samt og | Musik: Den Sorte Skole m.fl. | Lysdesign:  | Produceret af:

Del dette med dit netværk