ANMELDELSE: De urolige, Det Kongelige Teater

”De urolige” handler ikke om Linn Ullmann

Peter Langdals rodebutik af en iscenesættelse gør teksten mere håndgribelig i Det Kongelige Teaters opsætning af Linn Ullmanss ”De urolige”.

5 ud af 6 stjerner

Det blev kun til en enkelt stjerne fra min kollega Anne Liisberg, da hun til netmediet Iscene anmeldte Det Kongelige Teaters opsætning af Linn Ullmanns selvbiografiske roman ”De urolige”.

Normalt læser jeg ikke andres anmeldelser, før jeg har skrevet min egen. Men da jeg var kommet begejstret hjem fra Skuespilhuset og faldt over den 1-stjernede anmeldelse fra premieren få dage tidligere, måtte jeg simpelthen finde ud af, hvorfor Liisberg og jeg havde haft så vidt forskellige oplevelser. For mens hun beskriver forestillingen som et "makværk", der burde lukkes ned, så er den for mig et sjældent vellykket stykke scenekunst.

Først og fremmest lykkes den med at omforme Linn Ullmanns roman til teater.

Du skal være logget ind for at kunne læse anmeldelser på mortenhede.dk.

Har du allerede et login? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere