ANMELDELSE: Don Quixote, Det Kongelige Teater

Solide solodansere og letbenet komik i balletten "Don Quixote"

Der er ikke meget historie at forstå i ”Don Quixote”, men den er til gengæld sprængfyldt med humor og imponerende balletpræstationer.

4 ud af 6 stjerner

Ballet er kedeligt. Ballet er langt. Ballet er for de fine. Ballet er uforståeligt. Ballet er gammeldags.

Ja, vel er det gammeldags. Marius Petipa koreograferede denne version af Miguel de Cervantes’ roman ”Don Quixote” i 1869. Samme år blev væltepeteren i øvrigt opfundet. Dén holdt ikke, men det gør ”Don Quixote” stadigvæk. 

Men lad mig i denne anmeldelse forsøge at bryde med de fire andre fordomme. Selvfølgelig med udgangspunkt i opsætningen, der lige nu spiller på Det Kongelige Teater. Den udmærker sig nemlig ved at have alle argumenterne parat.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere