ANMELDELSE: Ebberød Bank 2.0, Det Kongelige Teater

Skarp og morsom, men også problematisk for scenekunsten

”Ebberød Bank 2.0” er særdeles underholdende og spydig, men at hyre tilfældige kendisser til bærende roller undergraver skuespilfagligheden.

4 ud af 6 stjerner

Alle mangler penge i Ebberød. Særligt Peter ”Skrædder” Vipperup. Men måske er der lykke i sigte. For med et tomt pengeskab og idéen om, at den er fuld af millioner, kan Peter åbne en gavmild bank og leve af udlånsrenterne. Og pludselig er der opsving i den økonomi, der altså ikke er der.

Lyder det kompliceret? Det er også meningen, påstår den satiriske farce ”Ebberød Bank 2.0” i det kongelige skuespilhus. For jo mere kompliceret, det virker for almindelige mennesker, des mere kan man som bank slippe af sted med at opkræve.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere