ANMELDELSE: Elektra, Husets Teater

Splatterfilm møder oldgræsk tragedie i "Elektra"

Asta Kamma August og Lotte Andersen gør tragedietunge "Elektra" tilgængelig og troværdig i anden del af trilogien "Furier" på Husets Teater.

4 ud af 6 stjerner

Med trilogien “Furier” på Husets Teater behandler instruktør Anja Behrens og scenograf Christian Albrechtsen tre markante, mytologiske kvindeskikkelser, og efter sidste sæsons “Fædra” er turen nu kommet til “Elektra”. Hvor den første handlede om Fædras forelskelse i og begær efter sin stedsøn, handler “Elektra” om kongedatterens hævngerrighed over for sin mor, Klytaimnestra, der har dræbt sin mand, Elektras far, kong Agamemnon.

Teksten er sammensat og bearbejdet af Karen-Maria Bille, der på dygtig vis har bevaret det oldgræske udtryk i sproget, samt gjort

Dette kræver et premium-abonnement

Få ubegrænset adgang til mortenhede.dk ved at oprette et premium-abonnement. Prisen er 99,- kroner om måneden. Du kan opsige dit abonnement når som helst.

Med et premium-abonnement får du adgang til hele arkivet med over 1000 anmeldelser af teater, samt aktuelle og eksklusive artikler. Derudover er du med til at støtte den professionelle teaterkritik og teaterjournalistik.

Har du allerede et login? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere