Elias Ehlers holder stilmæssigt snuden i sporet

Standupkomiker fatsholder en sikker stil med sit tredje onemanshow “Far”, der handler om hans nye virkelighed som far.

★★★★☆☆

Med showet “Far” præsenterer standupkomikeren os for sit tredje onemanshow. Han har allerede tidligt i sin karriere fundet en særlig stil, som han evner at holde fast ved. Hans comedy tager udgangspunkt i ham selv og ikke mindst hans egen utilstrækkelighed – i snart sagt enhver henseende.

Han har en evne til at se trist ud, selv når han smiler, og han bruger i høj grad sin stemmes virkemidler til at få os til at grine ad hans selvironiske facon.

Og når han i dette onemanshow fortæller om at være blevet far for første gang, sætter han ord på nogle af de bekymringer og absurde situationer, som flere småbørnsforældre kan genkende fra sig selv.

Men Ehlers' historier er altid lidt mere absurde, end hvad de fleste oplever. Han fortæller eksempelvis om en fertilitetslæge, der får gjort den følsomme situation at være til første scanning til en farce, hvor lægen forsøger at være sjov, mens de vordende forældre slet ikke er i humør til comedy.

Også bekymringen om, hvordan det nu skal gå med graviditeten, bliver forstærket af forskellige fagpersoners udtalelser om, hvor meget der stadig kan gå galt. Nogle siger, man skal vente med at glæde sig til efter 12-ugers-scanningen, og derefter siger de, at man skal vente til 19 ugers-scanningen. Og selv efter fødslen, hvor sundhedsplejersken er på besøg for første gang, handler samtalen udelukkende om vuggedød.

Og for betyder det, at det er dømt til at gå galt. For så uheldig er han, hvis man altså skal tro hans comedy. Og det er altid sjovt at lytte til, når han underspiller sig selv og fokuserer på de absurde situationer i et helt almindeligt levet liv.

Standupshowet “Far” er sat op som et klassisk comedyshow med intet andet på scenen, end en mikrofon. Det sætter fuld fokus på komikeren og komikerens materiale, og det kan godt bære. Men det er hans stilsikre formsprog, der skiller ham ud fra mængden i dansk standup.

Del dette indlæg