ANMELDELSE: Fiskerne, Teater Nordkraft

Hvad vil Teater Nordkraft med sin opsætning af ”Fiskerne”?

Teater Nordkraft har oversat, men ikke omsat Hans Kirks roman ”Fiskerne” til teater, og vi spørger os selv, hvad vi skal med den på scenen.

3 ud af 6 stjerner

Hans Kirks romanklassiker ”Fiskerne” fra 1928, der i 1977 blev dramatiseret i en tv-serie på DR, er blevet genoplivet af Teater Nordkraft i Aalborg.

Flere gode, lokale historier med oprindelse i litteraturen har med succes fundet vej til den lille, men slagkraftige scene i det gamle kræftværk ved havnen. Ikke mindst stod Minna Johannesson, der siden er blevet chef på Teater Nordkraft, bag en særdeles vellykket bearbejdelse og iscenesættelse af ungdomsromanen ”Dig og mig ved daggry” af Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved.

Denne artikel kan også læses på jyllands-posten.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere