ANMELDELSE: Leonora Christina – Sandhedens dronning, Aarhus Teater

Livagtig og nærværende Leonora Christina på Aarhus Teater

Leonora Christina er vendt tilbage til de levendes verden for at rette op på sit eftermæle og berette om, hvordan riget blev frataget hende.

4 ud af 6 stjerner

Hvordan skulle man kunne anmelde Aarhus Teaters "Leonora Christina - Sandhedens dronning" uden at begynde med elefanten i rummet; den blå farve? Scenografen David Gehrt har været nærmest ekstremistisk omkring sit farvevalg, hvor både bagtæppe, kostumer og møbler er holdt i en dyb kongeblå. Farven bliver så gennemtrængende ensfarvet, at Christian IV's kongekrone skiller sig markant ud fra omgivelserne med sin glødende forgyldning.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere