Ganløse Revyen går lige i maven

Der er god stemning og lækker buffet på Ganløse Kro, hvor en munter og musikalsk, men også ufarlig spiller i denne sommer.

★★★★☆☆

En stor del af en god revy er maden før forestillingen. Nogle steder er der buffet, andre steder en anrettet tallerken. Nogle steder sidder vi ved små borde, og andre steder ved langborde på række. Og nogle få steder skal man altså have spist hjemmefra.

En anmelderkollega begyndte allerede for måneder siden at tale om maden på Ganløse Kro. Det er min første tur til , og derfor havde jeg kun min kollegas ord for, at der var noget at se frem til.

Maden – og de våde varer dertil – bringer os tættere sammen. Nogle gange bliver det på andægtig vis som i Karen Blixens ”Babettes Gæstebud”, og andre gange bliver det som i komediefilmen ”Julefrokosten” fra 1976. Men det skaber altid et fællesskab.

På Ganløse Kro er fællesskabet dog ved at tage overhånd. Der er nok solgt et par dusin for mange billetter, for vi sidder nærmest i spænd imellem hinanden. Men min kollega fik ret; Ganløse Kro serverer en glimrende revymiddag, som man ikke må snyde sig selv for. Kompliment til kokken!

En revy til hjertet

Da revyen går i gang, ser det også ganske lovende ud med den. , og står på scenen i festligt tøj og med revysmilet pudset op.

»Vi er født med et hjerte og ikke kun en hjerne,« synger de i åbningsnummeret.

Sådan bliver årets også. Kroen gynger af god musik, hygge og fællesskabsfølelse. Men der er ikke meget at tænke over. Der er masser af aktuelle numre, men grebet omkring dem – særligt på tekstniveau – bliver uskarpt og uinteressant.

Men når vi læner os tilbage og nyder musikken, den simple humor og en håndfuld velkostumerede parodier, så bliver det en ganske hæderlig revyoplevelse. Der er gode sangstemmer på scenen, særdeles velspillet musik og et nærværende og muntert revyhold.

Nogle fine overraskelser

Og 2019 byder da også på et par overraskelser. I anden akt træder kapelmester ud af skyggen og synger en sang om, at alle er ligeglade med, hvad pianisten mener. Det er Ganløses – og måske hele landets – absolut mest velskrevne, velkomponerede, velsungne, gennemtænkte og gennemførte revysang.

På samme måde er og Martin Knudsens duet i slutningen af første akt om Ganløses første lyskryds over melodien til Frank Sinatras ”My Way” et særdeles velsunget nummer, der giver gåsehud til langt ind i pausen.

Man kan altså roligt glæde sig, hvis man er til god mad, god musik og en smule lystighed. 

Har man behov for mere til hjernen, må man drage mod andre revyer – i Ganløse er det revy til hjertet. Det var det, de lovede os, og det var, hvad vi fik.


Tekster og musik af:Iscenesættelse: | Medvirkende: , og | Kapelmester: | Scenografi: | Koreografi: | Produceret af:

Del med dit netværk