ANMELDELSE: Ganløse Revyen 2021

Ét nummer i forudsigelige Ganløse Revyen fik tårene til at trille

Der er kun få mindeværdige numre i dette års , men et af dem er måske nyere revyhistories smukkeste og mest bevægende øjeblik.

★★★★☆☆

Selvom der er nogle ærgerlige skæverter blandt revynumrene i dette års , så er der også nogle ekstraordinært pragtfulde indimellem. Sammen med de hyggelige omgivelser på Ganløse Kro, hvor betjeningen er lige så klassisk som buffeten, gør de få gode numre aftenen mindeværdig.

Allermest mindeværdigt er halvdelen af Rasmus Krogsgaards “En ensomhed”. Desværre har Krogsgaard, der står bag både tekst og musik, indrammet nummeret i en dating-app-præmis, som hverken er opfindsom eller morsom nok.

Men hvad der alligevel står tilbage i erindringen er den sødeste lille vise om at være alene med sit vasketøj i en coronatid og savne nærvær og kærlighed. Den bliver ledsaget af skrøbeligt klaverspil af , og synger den smukt. Og visens højdepunkt, da Kjærulff med sin ene arm igennem en herrefrakke på en stumtjener mimer et ømt kram og en hånd på kinden, triller der en bevæget tåre på denne anmelders ditto.

Det var et kort øjeblik, men det vil blive husket for et af de smukkeste. Og samtidig er det så relevant og aktuelt, at det passer til revygenren, mens det langtfra er så prætentiøst, at det strider imod revyens stil.

Ganløse Revyen 2021
, , og

Lige så mindeværdig er ouverturen, hvor kapelmester og trommeslager Josef Aarskov bevidst fumler sig i gang, hvorefter revyholdet synger en velkomstsang på et halvt vers, fordi så er det vigtigste jo sagt. Sådan en antistart har denne anmelder ikke set før, og det er et friskt anslag til en postcorona-revy.

Men der er altså svagheder i revyen. Flere af numrene er klichéfyldte og forudsigelige. Andre numre er – trods kraftige revylussinger – alt for svage tekstmæssigt. Og revyen slutter med et festligt Dolly Parton-potpourri, der givetvis er motiveret af Partons 75-års jubilæum, men som afslutningsnummer synes noget malplaceret og virkelighedsfjernt.

Revyholdet såvel som de to musikere præsterer i det store hele udmærket i flere discipliner og stilarter. Michel Castenholts iscenesættelse er, når vi ser bort fra kurateringen af revynumrene, ganske velfungerende. Og produktionen er i det hele taget gennemført. Der er ikke så meget at sætte en finger på, men heller ikke meget at skrive hjem om.

Og dermed er det altså mest de få outstanding revynumre og det magre kalvekød, vi tænker tilbage på, når vi mindes 2021.

Revyen spiller på Ganløse Kro til den 27. august 2021.


Tekst og musik: , , , Vase & Fuglsang, , , Aagaard & Jantzen, , , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , og | Kapelmester: Koreografi: | Scenografi: Produceret af:

Del med dit netværk