ANMELDELSE: Harmoniens Revyperler 2020

Vi trængte til en sommerrevy

Midt i strømmen af aflysninger inviterede i Rødvig pludselig på en sommerrevy, hvor gamle revyklassikere har fået et coronatvist.

★★★★☆☆

Det så pludselig sort ud for de danske sommerrevyer, da coronavirus og regeringen lukkede store dele af samfundet ned. I snart 150 år har revyerne været en stolt, dansk sommertradition. Forleden gik Græsted Revyen konkurs, og i Svendborg måtte Rottefælden tidligere på sommeren aflyse for første gang siden 1883.

Men revyen kan da også undværes, kan den ikke? Bestemt nej!

I krisetider har vi brug for at holde humøret oppe, fatte mod, få afløb for frustrationerne og ikke mindst genfinde håbet. Revy handler nemlig ikke kun om at grine, men også om at føle og tænke. Det har PH for længst bevist.

Derfor var det glædeligt, da den lille revy i Rødvig iblandt en endeløs strøm af aflysninger meddelte, at de spiller denne sommer. er nemlig en revy, der ikke blot samler os omkring maden og de tænksomme grin, men som også med en vis selvsikkerhed stiller sig op på skuldrene af den danske revytradition.

Det er skuespiller , der står i spidsen for årets , og han er flankeret af og Jeff Schjerlund. Der er masser af revykilometer i benene på de tre, og det kan mærkes. På kun tre uger har de fået en livlig og levedygtig revy op at stå.

Revyklassiker med mundbind

Selvom revyens numre i høj grad er genbrug fra tidligere års revyer, så får corona også en plads i Rødvig. Særligt kommer Lulu Zieglers ”Den sidste turist i Europa” fra 1948 til sin ret, når Anna Karin Broberg omskriver ”krig” til ”pandemi”. Og håbets flamme blusser op, når hun sammen med Jeff Schjerlund synger Grethe Ingmanns ”Vi får solskin i morgen”, mens de flår mundbindene af.

Til sidst synger vi med på Ewald Epes tekst: »Englene jubler, og guderne ler, hvis vi kysser hinanden lidt mer'.«

Der er også revytekster af nyere dato. De er paradoksalt nok ikke nær så aktuelle, som de gamle klassikere, men de får alligevel latteren til at rulle. Eksempelvis er Jacob Morilds ”Undskyld jeg forstyrrer” om kosmetiske operationer en fin tekst, der bliver forbilledligt fremført af .

Man kan kun have respekt for, hvad de har nået i Rødvig på tre uger. Det kan ikke blive lige godt altsammen – og det blev det heller ikke. Der er numre, der kunne udskiftes, og der er replikker, der kunne øves. Og så er der en videoprojektion, som kunne kasseres og aldrig nogensinde findes frem igen.

Det håber vi at kunne glæde os til næste år, hvor i Rødvig forhåbentlig igen ligger i slipstrømmen på en række originale sommerrevyer. Dér ligger den nu engang bedst. Men var den sommerrevy, vi fik i år, og den trængte vi til.

Revyen spiller på Restaurant Harmonien i Rødvig til den 21. august 2020.


Tekst og musik: , , , , , , , , , Vase & Fuglsang, , , , Pippi O'hara, , m.fl. | Iscenesættelse: i samarbejde med | Medvirkende: , og Jeff Schjerlund | Kapelmester: | Scenografi: | Koreografi: Jeff Schjerlund | Lyddesign: | Lysdesign: | Produceret af:

Del dette med dit netværk