ANMELDELSE: I udkanten, Godsbanens Åbne Scene

Smuk og velfortalt forestilling om familiekrise og løgn fra .

★★★★☆☆

har igennem 10 år produceret børne- og ungdomsteater, men nu debuterer de med voksenteaterforestillingen “I udkanten”, hvor og , som udgør Teater Os kunstneriske ledelse, selv medvirker som skuespillere. Iscenesættelsen er af , som igennem mange år har været en legendarisk scenekunstner på både børne-, ungdoms- og voksenteaterfronten.

“I udkanten” kan vel bedst beskrives som en familiekrønike, hvor løgn og fortrængning spiller store roller. evner som vanligt at fortælle historier på scenen i et klart og naturligt sprog, og på samme måde betyder skuespillernes synlige tradition for ungdomsteater, at karaktererne formidles i et rent og utvetydigt udtryk. Man kunne fristes til at kalde “I udkanten” børneteater for voksne. Den psykologiske dybde går tabt, men til gengæld er formsproget og teateroplevelsen som helhed ren og nærværende.

Asta Kamma August Foto: Per Pedersen

Foto: Per Pedersen

har skabt en formidabel scenografi, der skaber et imponerende alsidigt scenebillede og samtidig giver de bedst tænkelige rammer for såvel iscenesættelsen som dramatikken. Manuskriptet, der ligeledes er skrevet af og , formår at berette en levende historie på en krimi-agtig måde, som udfordrer publikums opfattelse af virkeligheden i den lille families liv. På replikniveau er finessen desværre betydeligt mindre, og ordene klumper sig lidt sammen og bidrager til en ufornuftig distance til fortællingen. Nogle gange bliver replikkerne decideret banale og andre gange utilsigtet morsomme.

Men overordnet set er “I udkanten” en god historie, og den fortælles med nærvær og naturlighed – i særdeleshed af og skuespillerelev . Fortællingen er stringent og dygtigt iscenesat af , og visuelt præsterer den på et højt æstetisk niveau. Dermed er der tale om et ganske fornuftigt udgangspunkt for Teater Os produktion af voksenteater.

Forestillingen spiller på i Aarhus til den 12. marts 2016.


Idé og manuskript: og | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , , og | Scenografi: | Lysdesign: | Kostumer:

Del med dit netværk