Når og begiver sig ud i de kropslige forestillinger, er det ikke blot stor kunst men også mesterlig akrobatik.

★★★★★☆

En høj, ranglet står ved en stor sten med et bedrøvet udtryk i ansigtet. I hånden holder han en buket blomster. Herfra starter et akrobatiknummer med en slående præcision og et imponerende muskelarbejde. Man tror næppe, at de to mænd, der må siges at være i deres ungdoms sensommer, er i stand til at udfører kunster på så krævende vis, som de viser det i “Kun Sten”.

Forestillingen er iscenesat til et publikum på 14+, og som sådan er jeg overbevist om, at forestillingen er en succes. Den kombinerer poesi med fængslende gestikulationer og en konstant spændingsopbygning, der hurtigt forløses af slapstick-humoristiske pointer, hvorefter en ny spænding er under opbyggelse. Det er scenekunstnerisk teknik, som spillerne og instruktøren kan være meget stolte af.

Følelsesregistret kommer på overarbejde hos publikum, der i det ene øjeblik er grinende og næstefter og rørt af de gribende momenter. Forestillingen er nemlig ikke blot badutspring og gøglerier. Forestillingen skildrer de store temaer: venskab, tilgivelse, egoisme, hjælpsomhed, social tilpasning og i særdeleshed død.

Ungdomsteatrets opgave med at kombinere dannelse og underholdning lykkes til fulde i denne opsætning, hvor de unge kan få vigtige læring ind med latterkramperne. Ingen leflen for ungdommen, og ingen unge sover eller kaster med papir under forestillingen.

var i aften fuld af internationale opkøbere fra teaterscener i hele verden, der er kommet til Danmark for at se på danske børne- og ungdomsforestillinger på en festival, der er arrangeret af projektet :DANISH+. Og hvilken bedre anmeldelse kan man give, end at konstatere, at spillerne blevet hujet og klappet og hujet frem til fire fremkaldelser af et erfarent og gennemprøvet teaterpublikum, der i 70 minutter har grinet og grædt på de rigtige tidspunkter?

Forestillingen skal nok blive solgt til de internationale scener. Bon voyage!


Iscenesættelse: Medvirkende: og | Musik: Scenografi: | Produceret af:

Del dette indlæg