ANMELDELSE: Lille requiem om kærlighed, Svalegangen

Endnu en stærk præstation fra de nuværende afgangselever på Den Danske Scenekunstskoles skuespilleruddannelse i Aarhus. Indhyllet i Norénske replikker og kærlighedens paradokser.

★★★★★★

På scenen sidder forventningsfuldt dette års afgangshold fra skuespilleruddannelsen i Aarhus, mens publikum træder ind i salen. Og forventningsfuld sidder også denne anmelder, som i efteråret 2015 imponeredes over afgangsholdets høje niveau i præsentationsforestillingen “Lev i fred med Deres nerver” på Aarhus Teater. Nu er venner, familie og branchefolk samlet til premieren på “Lille requiem om kærlighed” på Teatret Svalegangen. Forestillingen er en sammenfletning af to værker af den svenske dramatiker , den er oversat, bearbejdet og produceret af og skuepillerne selv, og iscenesættelsen er af den svenske instruktør .

Forestillingen handler om kærligheden, og om hvordan den skaber sig og skaber os i livets og dødens øjeblikke. Hvad er afsked? Hvad er parforhold? Hvad er barnløshed, og hvad er familie? skriver om det allerstørste i vores psykologiske og følelsesmæssige tilværelser, og hans replikbrug er legende og undersøgende. Og foran os står otte skuespillere, næsten uddannede, og skal formidle dét, som er så grundlæggende i os; kærligheden – det, som mange af os higer efter hele livet. Det kan gå godt, men det kan også meget nemt blive fortærsket, forvansket, for søgt.

Afgangselever 2016, Skuespilleruddannelsen på DDSKS Aarhus Foto: Carsten Nielsen
Afgangselever 2016, Skuespilleruddannelsen på DDSKS Aarhus
Foto: Carsten Nielsen

Men holdet leverer samlet set en dygtig og solid præstation – ligesom i “Lev i fred med Deres nerver”. Visse fremstår i sagens natur klarere end andre, hvilket også ville være urealistisk andet, men når den laveste fællesnævner ligger så højt, så går vi som publikum nogle lovende forestillinger i møde i fremtiden, når vi begynder at se dem rundt om i landet.

og , som vi begge får fornøjelsen af i Aarhus Teaters ensemble i den kommende teatersæson, har udvist meget unikke evner på scenen allerede. især i præsentationsforestillingen “Lev i fred med Deres nerver”, og især i denne forestilling, hvor han sublimt og fuldstændigt tydeligt beretter med sin karakter for sit publikum. Han mestrer virkelig det kropslige og sproglige nærvær på scenen. og spiller særligt troværdigt over for hinanden som partnere i forestillingen, og på samme måde er og et par grundige karakterskuespillere, som matcher hinanden godt på scenen.

Forestillingen som helhed – med ordene af , en dygtig oversættelse af , en skarp og sanselig iscenesættelse af , som giver skuespillerne plads til udfoldelse – er sådan en slags forestilling, hvor man håber på, at det aldrig vil ende.

“Lille requiem om kærlighed” spiller på til den 4. juni 2016 og spiller derefter på Betty Nansen Teatret i København den 16.-23. juni 2016.


Dramatiker: Iscenesættelse:  | Oversættelse: | Scenografisk konsulent:  | Medvirkende: , , , , , ,  og  | Produceret af: Skuespilleruddannelsen – DDSKS Aarhus

Del dette indlæg