ANMELDELSE: Mixdouble, Det Kgl. Teater

“Mixdouble” udstiller de værste sider af os selv

er på turné med komedien “Mixdouble” af – et grimt, pinligt og underholde spejlbillede af os selv.

★★★★☆☆

Der er temmelig dårlig stemning på den badmintonbane, hvor forestillingen “Mixdouble” foregår. Dramatiker viser os nogle af de grimmeste sider af menneskedyrets sociale egenskaber, og det bliver både underholdende og tåkrummende pinligt at betragte.

For hvor meget kan man presse sin ægtemand, før han bryder sammen i et angstanfald? Hvordan giver man komplimenter på kommando? Og er vi enige om, at ingen af os vil have børn?

De to vennepar, Amanda & Ulrik og Christina & Martin, mødes en gang om ugen på deres sædvanlige badmintonbane til et spil mixed double. Men det er ikke kun fjerbolde, der flyver hen over nettet. I det ene øjeblik skændes det ene par, i det næste skændes det andet par, og indimellem skændes de to par indbyrdes.

Mixdouble - Det Kongelige Teater Turné – Teatret Svalegangen

Foto: Camilla Winther

For der er nok at irritere sig over, når man begynder at kende hinanden godt. Det kan være sin mands aktivitetsmåler, som han konstant bipper data ind i, og det kan være venneparret, der uge efter uge glemmer at tage bolde med til spillet.

Genkendelige karakterer

er en dramatiker med sans for mennesket og dets følelser og tanker. Vi har eksempelvis set hendes evner for dette som manuskriptforfatter til spillefilmen “Klumpfisken” (2014), samt ikke mindst som dramatiker til teaterforestillingen “Lev menneske” (2017).

I “Mixdouble” gør hun de mest absurde optrin genkendelige, og derved beskriver hun en grundlæggende del os selv og holder det spejl op foran os, som vi er gået i teatret i århundreder for at få lov at kigge ind i.

Iscenesættelsen af formidler med humor og detaljerigdom både det sjove, det pinagtige og de små momenter af lykke, der opstår igennem forestillingen. Sammen med de medvirkendes komiske og veltimede præstationer er opsætningen både særdeles underholdende og malerisk beskrivende.

Ekskluderende scenografi

Desværre lukker scenografien af os ikke ind i forestillingen på samme måde. Den er naturligvis præget af den bundne opgave, at forestillingen skal foregå på en badmintonbane, ligesom det også kan ses, at den skal være egnet til turné.

Men derudover er de store, ensfarvede flader nærmest som en skærm, der holder os på afstand. Der var ellers mange muligheder for at gøre scenografien mere inkluderende, og der var måske endnu flere muligheder for at gøre den pænere.

Til gengæld er scenografien praktisk, og iscenesættelsen bruger den godt og varieret. Men det er i høj grad de medvirkende, der lykkes med “Mixdouble”; de får lattermusklerne på arbejde, og samtidigt bibeholder de en ægthed i deres karakterer, som gør forestillingen mere dramatisk end komisk.

Forestillingen spiller på i Aarhus til den 27. april 2019.


Dramatiker: | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , og | Scenografi: | Produceret af:

Del dette indlæg