ANMELDELSE: Motionisterne, Vendsyssel Teater

Til firmatræning med ”Motionisterne” på Vendsyssel Teater

Hemmeligheder, voksenmobning, intriger og krænkelser overtager firmaudflugten i Vendsyssel Teaters morsomme og musikalske ”Motionisterne”.

★★★★☆☆

Den nordjyske serieiværksætter Hovgaard, der i en periode har eksperimenteret med pelsbetrukne drikkedunke, har siden minkudryddelsen været nødt til at sadle om. Det måtte han også gøre, da de neonfarvede benvarmere højst uventet gik af mode, og da cd'erne pludselig blev overhalet af digitaliseringen.

Heldigvis har han et lille, standhaftigt team omkring sig, som følger ham gennem tykt og tyndt. Og med en ny drikkedunk af genbrugsplast står virksomheden Danish Drink Dunk nu over for et nyt eventyr. Men først skal der spilles en firmafodboldturnering, hvor de kan vise logoet frem som gratis markedsføring. Og det skal der trænes op til på en ikke alt for bekostelig træningslejr.

Men efterhånden som weekenden skrider frem, fyldes luften af intriger, rygter, voksenmobning og deciderede krænkelser. Til sidst flyver opsigelserne igennem luften, og pengene fosser ud af virksomhedskontoen.

Det er , der står bag teksten til den morsomme og melodramatiske farce ”Motionisterne” på . Og den er sprængfyldt med sidehistorier, som bliver listigt lagt ud som godbidder igennem forestillingen, samt med vittige replikker af både intellektuel karakter og i kategorien ”onkelhumor”. Et par satiriske bemærkninger bliver det også til.

Motionisterne - Vendsyssel Teater
Foto: Tao Lytzen

Instruktør har samlet det hele i en fin lille wellnesspakke med saunagus og kondicykler, som scenografen med humoristisk og ironisk sans har skabt de klinkebelagte omgivelser til. Det er kitsch og klinisk i de rette doser.

Men det er først og fremmest de seks medvirkende, der imponerer med deres komiske sans og nordjyske lune. Det gælder især og , der begge formår at karikere deres roller, men med en underspillet humor.

Det samme gælder musikeren Henrik ”Baloo” Andersen, der på vellykket vis spiller en lille birolle på scenen, som også morer os indimellem. Men heldigvis holder han sig hovedsageligt til at spille på instrumenter, hvilket han gør fortræffeligt med sin kavalkade af julehits, der er snurrigt syet ind i handlingen. 

indtager rollen som direktør Hovgaard, der er afsenderen på de fleste af de vandede vittigheder og hverdagssexistiske indfald. Heldigvis gør ham så sympatisk, at vi tilgiver ham de fleste forseelser til sidst.

Motionisterne - Vendsyssel Teater
Foto: Tao Lytzen

giver sin lagerforvalter Arne en varm og kærlig karakterisering. Vi falder pladask for ham, når han trisser rundt i badekåbe med sin køletaske med mad, som hans elskede kone har pakket til ham hjemmefra.

Og er vidunderlig som den bryske bogholder Elin, når hun i det ene øjeblik raser, så kulisserne skælver, og i det næste øjeblik formidler en inderlig smerte, så vi trods komediestilen må fælde en tåre.

”Motionisterne” er altså en sjov, musikalsk og vældig vellykket komedie, der passende kan nydes sammen med en snaps op imod jul. Eller måske kan den bruges som firmaudflugt. Der er i hvert fald garanti for, at der bliver sladret, skålet og skrålet mere, end der bliver motioneret.

Forestillingen spiller på i Hjørring til den 18. december 2021.


Dramatiker: | Iscenesættelse:  | Medvirkende: , , , , og | Scenografi: | Musik: | Koreografi: | Lysdesign: | Produceret af:

Del dette med dit netværk