ANMELDELSE: Nykøbing Falster Revyen 2021

Smukke hyldestnumre i en ellers jævn Nykøbing F. Revyen

Trods et par stærke hyldestnumre og en bidende klimavise er en jævn revy, der bliver mere fornøjelig end farlig.

★★★★☆☆

”Sikke en sommer”, en tekstlinje lånt fra Shu-Bi-Duas solbeskinnede ”Sommergryder”, er også undertitlen på dette års Nykøbing Falster Revy. Dermed lægger man trykket på revyens store finalenummer, der hylder afdøde Michael Bundesen med et festligt potpourri.

Revyens kapelmester og halve direktørpar, , der foruden at akkompagnere sin egen falstringsrevy også jævnligt dukker op som komponist på revynumre i andre revyer, har flettet shubbernes gyldne hits sammen. Måske lige lovlig opfindsomt indimellem, men hamrende musikalsk. Der er både fed rock og knuder, en dejlig flyver, like a canary without its cage on, sexchikane og nam-nam!

Hyldestnumrene for afdøde stjerner og folkehelte er en smuk og stolt tradition i revyerne. Og når der sker et markant dødsfald, kan man som revyanmelder godt rammes af en lille forventningsglæde over de hyldester, der venter rundt omkring i landet i det følgende år. Det er vores måde at sige respektfuldt farvel på.

Men da som så mange andre måtte hoppe over en sæson, blev der aldrig taget afsked med Bent Fabricius-Bjerre. Og det har man åbenbart ikke kunne have siddende på sig, for der er yderligere et hyldestnummer i revyens første akt. Det er vist temmelig usædvanligt.

Heldigvis er de to numre væsensforskellige, og vores nydelige pianomand får den absolut smukkeste afsked, man kan forestille sig i en revy. Uden et flygel, men med dansende hænder i en ensom lyskegle, mimer fingrene til lyden af de kendte temamelodier og sange. Ikke for mondænt, men heller ikke for jordnært. Poetisk.

Nykøbing Falster Revyen 2021
, , , og . Foto: Rune Buch

Resten af revyen: Temmelig gennemsnitlig. Der kan ikke sættes en finger på noget, der ikke fungerer, men på den anden side er der heller ikke noget, der når flyvehøjde. bliver fornøjelig uden at blive farlig.

og har skrevet et par monologer til , der fortæller om den politiske situation i Halfdan Rasmussen-lignende rim og remser. Og selvom de er både velskrevne og veludførte, så kradser de kun lidt i lakken og bliver ikke rigtig satiriske.

Til gengæld er der meget, der er morsomt, og ofte er det , der står for teksterne. Sammen med har han skrevet aftenens sjoveste sketch med en fuld præst, der ved en fejl har ansat en bodegatjener i stedet for en kirketjener. Den er fremragende fremført af , der trods sit velorganiserede ydre altid imponerer i de mere ustyrlige roller.

leverer i øvrigt også teksten til aftenens fineste lille vise om manden, der blev glemt på månen i 1969. Den begynder med at synes lige så uaktuel som dén med præsten – bare kommet med for underholdningens skyld. Men da den viser sig at være en endda vældig spydig kommentar til, hvordan vi systematisk smadrer jorden med plastik og co2, bliver den revyens satiriske højdepunkt.

er i anledning af corona flyttet til en nærliggende idrætshal af pladshensyn. Og trods rigelig loftshøjde og en overraskende varme viser det sig faktisk at være et ganske hyggeligt alternativ.

Man er godt nok langt fra scenen, når man sidder på de bageste rækker eller på balkonen under loftet. Men hvis man bøvler med at se parodierne, kan man i det mindste nyde Niels Sechers overvældende showscenografi, der fylder scenen med podier, trapper og terrasser.

Endeligt må man bemærke revyholdet, der overrasker positivt ved at være både dynamisk og varieret. er revyens outsider, der kun for anden gang står på en revyscene. Men han følger fint trop med sine erfarne medspillere.

spiller til den 21. august 2021.


Tekst og musik: , , , , , Vase & Fuglsang, , , , , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , , og Kapelmester: | Scenografi: | Koreografi: | Produceret af:

Del med dit netværk