ANMELDELSE: Revyraketten 2019, Hotel Limfjorden

Dansk revys grand old lady fejrer jubilæum

I 50 år har stået på scenen, og hun gør det igen i år i det turnerende “”, som desværre ikke stiger helt til vejrs.

★★★☆☆☆

Dansk revys grand old lady er – måske til manges overraskelse – ikke at finde under Cirkusrevyens landskendte teltdug. Lige nu står hun på Hotel Limfjorden i Thisted og spiller med revymusklerne i den lille, turnerende forestilling ””.

, der i år fejrer sit 50-års skuespillerjubilæum, har ikke bare kilometervis af revy i benene fra de adskillige revyer, hun igennem årene har spillet med i og stået bag som kunstnerisk leder. Hun har også en umættelig sult efter revy.

Det har denne anmelder især bemærket på årets revytur rundt i landet, hvor hun ved næsten alle premierer har siddet i salen med programmet i hånden og et analyserende blik op imod scenen. En sådan opmærksomhed imod denne særlige kunstart har kun få af hendes revykollegaer kunnet følge trop på.

Og det mærkes, når vi i Thisted ser hende sammen med sit håndplukkede revyhold bestående af , og . Revyen er klassisk sammensat af viser og sketcher med både aktuelle emner, parodier og en håndfuld gedigne sjofelheder.

Det er ikke landets bedste tekster – endda til tider langtfra. Det er heller ikke landets bedste revyskuespillere, der står på scenen. Men både de medvirkende og sammensætningen af revynumrene har kvaliteter, som kan bide skeer med alle de større revyproduktioner.

Niklas Kongerslevs musicalstemme er fantastisk i nogle desværre utroligt malplacerede musicalsange, mens er en glimrende parodist i nogle numre, hvor han desværre selv har skrevet teksterne.

Hun har nærvær

var i ”sin egen” revy i Ganløse tidligere på året i lidt for mange numre en gammel, mimrende kone. Til ” 2019” har hun taget nogle meget forskellige numre med fra Ganløse, hvilket beviser, at hun kan lidt af hvert og ikke bare meget af det samme.

De 72 år på bagen kan mærkes på . Bevægelserne på scenen og ikke mindst på gulvet blandt publikum er ikke så galante, som de givetvis har været i hendes yngre dage. Men til gengæld har hun et nærvær, som man ikke kan skoles til. Hendes numre behøver ikke at være gode for at virke. Hun bliver aldrig kedelig.

Nej, revyen er i sin helhed ikke imponerende. Der er idéer, der skulle være droppet, og der er tekster, der skulle have haft en tur mere igennem skrivemaskinen. Men som en lille, turnerende revy, der kun spiller fem gange i Thisted og siden fem gange i Herning, skal den også holdes simpel og økonomisk. Og det kan både ses og høres.

Derfor sender denne anmelder kun tre omend store stjerner afsted med ” 2019” og ønsker tillykke med jubilæet.


Tekst og musik af: , Karen Marie Lillelund, , Aagaard & Jantzen, , , , , m.fl. | Iscenesættelse:  | Medvirkende: , , og | Kapelmester: | Kostumer: | Lyd- og lysdesign: | Produceret af:

Del dette indlæg