ANMELDELSE: Schou-tur 2020, Herning

”Schou-tur” skaber revyfest i Herning

Vinterrevyen ”” er ikke landets sjoveste eller satirisk skarpeste revy, men den er et særdeles musikalsk og gennemført showkoncept.

★★★★☆☆

” må være landets længste revy. Vi bliver budt velkommen i foyeren på Hotel Østergaard i Herning med et glas, mens revyholdet synger en kort koncert på den lille scene ved receptionen. Det er en velkomst, der sætter høje forventninger til revyens musikalitet og selve arrangementets helhed.

For i modsætning til andre revyer, hvor vi spiser, før revyen går i gang, så spiller den første halvdel af ”” drypvist hen over middagen. Det giver måske slidmærker i gulvet, når vi hvert andet øjeblik må lægge bestikket fra os og skubbe stolen ud fra bordet for at se et enkelt nummer. Til gengæld giver det en oplevelse af at være en del af et større showkoncept. Fra velkomstdrinken i foyeren og til natmaden i restauranten er der fest i Herning.

De enkelte numre i denne del af arrangementet fungerer særdeles godt, når de indeholder mere musik end dialog. Særligt giver Liva Weel-medleyet med sange som ”Glemmer du” og ”Jeg gi'r mit humør en gang lak” både revystemning og humør, mens med et musikalsk bugtalernummer giver ”” en knivspids Las Vegas.

Den anden halvdel af revyen kører i ét samlet program, og den er noget hurtigere overstået. Her er det også de musikalske numre, der står stærkest. , der er revyens frontfigur, idémand og iscenesætter, har samlet et revyhold, der særligt på kvindesiden med , og er særdeles velsyngende. De er ikke mindst hjulpet af det glimrende akkompagnement af revyens tremandsorkester under ledelse af , der også har bidraget med fine kompositioner til revyens numre.

På herresiden flankeres på scenen af det unge revytalent og entertaineren . De formår på hver sin måde at gøre showet hyggeligt og underholdende, mens de vokalt slet ikke kan hamle op med deres kvindelige kollegaer.

De bedste numre

Men den egentlige komik eller satire må vi se langt efter. Et enkelt nummer med et egentligt politisk budskab – om Hækkerup og hans frihedsovervågningsprincip – har fundet sin vej til programmet. Ellers er de bedste numre i revyen dem, der er neglet fra andre og tidligere revyer.

” er alt i alt en totaloplevelse, hvor middagen, revyen og dansen bagefter fletter sig sammen. Hvis man vælger at overnatte på hotellet, kan man spise sin morgenmad med de samme hoveder, som man klappede og dansede med aftenen før. Og når man tjekker ud, står man igen, hvor det hele begyndte 14-16 timer tidligere: ved den lille scene i foyeren, hvor skiltet med ”” hænger på en natblå stjernehimmel.


Tekst og musik af: , , , , , , , , , , , , m.fl. | Kapelmester: Medvirkende: , , , , og | Koreografi: Scenografi: Kostumer: | Lyd- og lysdesign: | Produceret af: 

Del med dit netværk