ANMELDELSE: Sven fra Randers, Randers Teater

Sven og Sven imellem på Randers Teater

Den biografiske forestilling ”Sven fra Randers” på Randers Teater skildrer spændingsfeltet imellem mennesket og kunstneren Sven Dalsgaard.

5 ud af 6 stjerner

Vi træder ind i et helt hvidt, sterilt rum med hospitalssenge og lignende effekter. Over døren står ”Randers Centralsygehus 1999”. Årstallet markerer det tidspunkt, hvor kunstneren og bysbarnet Sven Dalsgaard dør som 84-årig. Vi møder ham på sygelejet i skikkelse af skuespiller Klaus T. Søndergaard.

Hans ansigt er blegt og udmagret, og han hoster fælt imellem smøgerne. Omkring ham står Randers Teater Kor og synger rytmisk ”duh”, så det lyder som pulslyden fra en hjertemåler. De er klædt i sygeplejertøj med hvidmalede ansigter og blå øjne, og det samme er kapelmester Je

Dette kræver et abonnement

På mortenhede.dk kan du gratis læse aktuelle teateranmeldelser, så længe forestillingen spiller. Vil du have adgang til ældre anmeldelser og eksklusive artikler, guides, interviews og nyhedsoverblik, så kan du oprette et abonnement til 99,- kroner om måneden. Du kan til enhver tid ændre eller opsige dit abonnement.

Har du allerede et abonnement? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere