ANMELDELSE: To hvide mænd, Teater Katapult

Der er heldigvis mere at lære

To dramatikerelever fremviser foreløbige eksempler på deres evner med to enaktere, der både har potentiale og plads til yderligere udvikling.

★★★☆☆☆

Dramatikereleverne og er midtvejs i deres uddannelse og har i den anledning skrevet hver sin enakter, der er samlet under den fælles titel “To hvide mænd”. Forestillingen opsættes i et samarbejde mellem og teatrene Mungo Park Kolding, i Herning og i Aarhus.

Forestillingens titel henviser blandt andet til de to skuespillere, som fremfører begge enakterne: og . De to enaktere fremstår ellers som to separate forestillinger. De bærer hver sin titel, og er iscenesat af to forskellige instruktører.

Den første forestilling er William Lipperts “Gæld uden ansigt”, som er en absurdistisk tekst om svindel og skyld. Forestillingen har mærkbart meget på hjerte, men både teksten og Lars Junggreens iscenesættelse står i høj grad i vejen for forestillingens budskab. Det stærkeste kort her er Frank Thiels mimik, der underholder og betager os, omend det ikke giver så meget mening. I det hele taget går vi til pause med en følelse af ikke at have forstået en tøddel.

Hey Lin - To hvide mænd – DDSKS
og . Foto: Palle Peter Skov.

Lidt bedre står det til med den anden forestilling, som er Lin Melkanes selvbiografi-lignende “Hey Lin”. Her er teksten noget mere begribelig, men til gengæld med meget lidt på hjerte. Vi har været underholdt af teksten, men hvis vi efterfølgende stiller os selv spørgsmålet om, hvad vi har opnået med denne forestilling, skal vi søge længe efter et svar. Også her er skuespillernes behandling af teksten det mest opmuntrende. Dertil kommer iscenesættelsen af , der på kreativ vis samler det hele omkring et ganske klart koncept.

Der er altså for de to dramatikerelever både potentiale at bygge på, men også stadig noget at lære. Og det er jo, som det skal være. skulle gerne have lejlighed til at vise, at den fortsat efter omlægningen til en bachelor-uddannelse kan udvikle de studerendes håndværksmæssige evner. Det kan vi glæde os til at se resultatet af, når disse to elever til næste sommer afslutter deres uddannelser i Aarhus.

“To hvide mænd” spiller i perioden 21. oktober 2019 til 8. november 2019 på Mungo Park Kolding, og .


Af: og | Iscenesættelse: og | Medvirkende: og | Scenografi: | Lyddesign: | Lysdesign: | Produceret af: i samarbejde med Mungo Park Kolding, og

Del dette indlæg