ANMELDELSE: Vi de 1 %, Fix&Foxy

Hvem er de rige egentlig i Tue Bierings "Vi de 1 %"?

Tue Biering har skabt en virkelighedsnær borgerforestilling, der både provokerer og kvalificerer samtalen om skellet imellem rig og fattig.

6 ud af 6 stjerner

Uligheden i verden er absurd. Meget få af de allerrigeste kunne med lethed trække store dele af verdens dårligst stillede ud af fattigdom. Hele nationers alvorligste problemer kunne løses med et snuptag. Og formentlig også uden at de 100 øverste på Forbes' milliardærliste ville mærke stort til det på husholdningsbudgettet.

Imens står vi fra middelklassen, der går rundt og tjener gennemsnitligt – nok, men ikke rigeligt – og venter på, at de rige tager affære. Hvor bliver sympatien for de svageste af? Hvor bliver samfundssindet af? Hvornår har de rige fået penge nok?


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere