ANMELDELSE: Vil ikke forstyrres, Katapult

En mand tager på en drømmeudforskende rejse til Hotel Absurdia i en surrealistisk teaterforestilling fra .

★★★★★☆

Bordet bliver til en dør, receptionen er et trædeorgel, og værelset klemmer over skuldrene. Hotelbestyreren og receptionisten byder den ensomme gæst indenfor, og her begynder en kunstners mareridt om en sang, der skal synges, til hans bedste vens begravelse dagen efter. Det hele er sammensat i en musikalsk, poetisk og koreograferet forestilling, rutineret og legende iscenesat af .

Vi bevæger os genremæssigt – så vel som i forestillingen – i et udefinerbart område mellem melodrama, performancekunst, teaterkoncert, absurdisme og varieté. Hvis René Magritte var scenekunstner, ville “Vil ikke forstyrres” meget vel kunne komme ud af hans hoved, så surrealistisk og drømmeformidlende er forestillingen. Den indeholder stærke visuelle sansninger, et højt niveau af komik og et veldrejet forløb igennem forestillingen.

På den musikalske side er niveauet også højt, og kompositionerne befamler fortællingen med kærlige og kejtede hænder. Lyrikken og replikken har i det store hele ramt den noir'ske tone lige på kornet, omend visse af sætningskonstruktionerne til tider bliver en anelse for uelegante til at matche den grad af poesi, som forestillingens helhed ellers indeholder.

Forestillingen har en uformel og uhøjtidelig tilgang til poesi på en teaterscene, og selvom begyndelsen er lidt lang at komme igennem, så giver den os tid til at mærke genren og lære præmissen at kende, før de absurde gags og det stramme artisteri for alvor sætter i gang. De må have øvet sig og gjort sig så umage, som man i virkeligheden burde forvente af alle scenekunstnere, men som i virkeligheden får denne forestilling til at skille sig ud fra mængden.

“Vil ikke forstyrres” er produceret af og spiller på den 4. og 5. februar 2015.


Iscenesættelse: Manuskript og musik: m.fl. | Medvirkende: , og Scenografi: | Koreografi: Produceret af:

Del dette med dit netværk