Jonatan Spang er stadig i topform

Det tredje turnerende onemanshow fra er et komisk og kreativt indslag i dansk comedy, der bryder med vores forventninger – helt som forventet af ham.


Foto: Pressebillede

Når Jonatan Spang i denne tid går på scenen rundt omkring på landets spillesteder, er det med onemanshowet “Jonatan Spangs Bryllup”. Her fortæller han historien om, hvordan han under ulykkelige omstændigheder var nær ved at blive gift med den helt forkerte.

har efterhånden markeret sig som en af Danmarks stærkeste stand-up-komikere og placerer sig solidt i toppen af, hvad dansk stand-up kan præstere. Han og Christian Fuhlendorff må betragtes som to af de danske komikere, der stædigst forsøger at udvikle genren og udvide publikums opfattelse af stand-up.

For i showet “Jonatan Spangs Bryllup” går han målrettet efter at fortælle historien om sit kærlighedsliv. Det fungerer som den ultimative kombination af klassisk comedy og storytelling – bare uden alt det ligegyldige, for på denne måde bliver selv det ligegyldige betydningsfuldt. Det samme præsterede i sit seneste onemanshow “Enestående”, som han var på turné med sidste år. Selvfølgelig på sin egen, forskruede måde.

har i sine seneste shows gjort en stor sag ud af at være blevet gammel, hvilket vistnok er en klassiker blandt komikere mellem 30 og 40 år. Det er ikke noget, vi kun ser i Danmark. Måske er det for at anerkende, at kernepublikummet er i 20'erne, eller måske er det bare, fordi det fylder i hans bevidsthed. Vi skal i hvert fald finde os i at høre på det, selvom han ifølge hvin og hujen fra salens kvinder holder sig ganske udmærket.

I hvert fald er han rent komisk stadig i topform. “Jonatan Spangs Bryllup” er hans tredje turnerende onemanshow, og selvom frekvensen af killer-jokes er skruet en anelse ned, så får vi fuld kompensation i form af en dramatisk fortælling og overraskende indslag. Den røde tråd har fået et revival, som burde være til inspiration for undergrunden af up-coming komikere.

Del med dit netværk