ANMELDELSE: Den kaukasiske kridtcirkel, Teater Republique

Kompakt version af Brechts ”Den kaukasiske kridtcirkel”

Kærligheden er det altoverskyggende tema i Brechts ”Den kaukasiske kridtcirkel”, når den bliver opsat af Anja Behrens på Teater Republique.

4 ud af 6 stjerner

Kan man sådan elske en trædukke? Det kan Fanny Louise Bernth i rollen som tjenestepigen Grusche, der redder sit herskabs barn fra krigsdøden, mens barnets mor først og fremmest spekulerer på sine gyldne kjoler og sit eget næseskind. Grusche ofrer alt for barnet, men efter krigen vil den biologiske mor have sit barn tilbage. Spørgsmålet er blot, hvem der nu er barnets mor.

I Bertolt Brechts efterkrigsforestilling ”Den kaukasiske kridtcirkel” fra 1948 er det altoverskyggende tema kærlighed. Og det er blevet koncentreret i Anja Behrens kompakte version, der zoome

Dette kræver et premium-abonnement

Få ubegrænset adgang til mortenhede.dk ved at oprette et premium-abonnement. Prisen er 99,- kroner om måneden. Du kan opsige dit abonnement når som helst.

Med et premium-abonnement får du adgang til hele arkivet med over 1000 anmeldelser af teater, samt aktuelle og eksklusive artikler. Derudover er du med til at støtte den professionelle teaterkritik og teaterjournalistik.

Har du allerede et login? Log ind her.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere