ANMELDELSE: En blærerøvs historie, Filuren

I forestillingen “En blærerøvs historie” går fire midaldrende mænd amok i en hæsblæsende og selvironisk opsang til de selviscenesættende unge.

★★★★☆☆

Hvad skal det dog ikke ende med? De unge drikker sig fra sans og samling til hal-fester, og de fortæller med stolthed i stemmen deres venner om, hvor og hvordan de brækkede sig, og om, hvor fedt det var. De unge er forbilleder for andre unge, hvor de i de gode gamle dage havde voksne mennesker som deres forbilleder. Og det bliver kun værre.

På scenen står fire mænd i brune fløjlsbukser og svulmende egoer. De er hver især de mest fantastiske mennesker, jorden nogensinde har fået lov at være underlag for. Men dybt inde i dem findes der en dreng, som er pisse bange for at blive gennemskuet. Som er hundeangst for at tage armbøjninger foran de andre, fordi han måske ikke kan tage lige så mange.

Forestillingen er iscenesat af fabelagtige . Komisk timing, dusinvis af rum, snesevis af fortællinger. Og det bliver hylende morsomt, når gør sig som pop-pigen Melanie. Det bliver skræmmende intenst, når  fortæller om sin heltedåd. Det bliver tåkrummende pinagtigt, når er idolet med de gode råd. Og når er sportsfanatiker med højdeskræk, bliver stemningen mildest talt porøs.

Det fragmentariske teater har dog sine udfordringer. Det vedkommer os lejlighedsvist. Nogle gange er der hattrick, men pludselig kommer der en runde, hvor pointen blegner. Vi glæder os bare til at komme videre til næste sketch. Men det er ungdomsteater i øjenhøjde, og replikkerne lefler ikke for de unge. Det synes at være en både vedkommende og lærerig forestilling – uden for meget nederen.

En Blærerøvs Historie er produceret af i samarbejde med i Musikhuset Aarhus og spiller til den 8. marts og anbefales til unge og voksne over 12 år.

Del med dit netværk