ANMELDELSE: Jeg er jo lige her, Aarhus Teater

“Jeg er jo lige her” får en ekstra stjerne på Aarhus Teater

Teaterkoncerten ”Jeg er jo lige her” med Anne Linnets sange er rykket fra Det Kgl. Teater til , og det har hjulpet betydeligt.

★★★★☆☆

I maj anmeldte jeg urpremieren på Anne Linnet-teaterkoncerten ”Jeg er jo lige her” på Det Kongelige Teater. Teaterkoncerten var produceret i samarbejde med , som nu har fået mulighed for at sætte sit eget præg på Aarhus-versionen, der netop har fået premiere.

På vejen har man nemlig udskiftet størstedelen af de kongelige skuespillere og nogle få øvrige navne på og omkring scenen. Og selvom musikken, koreografierne, iscenesættelsen og scenografien grundlæggende er ens, så føjer altså en stjerne til de tre, som teaterkoncerten fik på Gamle Scene i København.

Jeg er jo lige her - Aarhus Teater
m.fl. Foto: Rumle Skafte

En tur på tværs af Storebælt har selvfølgelig ikke pludselig fået problemerne til at forsvinde. Det er stadig temmelig ubegribeligt, hvad vi skal med endnu en teaterkoncert med Anne Linnets sange. Iscenesættelsen er for ensformig, og overfladen er for poleret. Vi får for meget koncert og for lidt teater. Sammenlignet med andre teaterkoncerter, er ”Jeg er jo lige her” bare ikke god nok.

Men Maja Ravns hjertekule-scenografi er stadig betagende, ligesom Jesper Mechlenburgs musikalske arrangementer også får salen i Aarhus til at rocke. Og de fem dansere har fået en smule mere plads på scenen i forestillingens sidste del, hvilket blot gør deres fremragende præstationer endnu tydeligere.

Når trækker en fjerde stjerne hjem til teaterkoncerten, så skyldes det to ting:

For det første er lyden simpelthen bare bedre. Med som kapelmester kommer der en anderledes timing i musikken, og selvom det kun drejer sig om få millisekunder hist og pist, så giver det mere spænding og liv til sangene.

Jeg er jo lige her - Aarhus Teater
m.fl. Foto: Rumle Skafte

Læg dertil de medvirkendes fortrinlige sangstemmer, som især i korsatserne skaber en helt anden og mere karakteristisk klang. Og så har lyddesigner turdet at skrue op for bassen. Det giver en god rock-bund som modsvar til det poppede udtryk i iscenesættelsen.

For det andet udtrykker de medvirkende i Aarhus en anelse mindre selvsikkerhed. De presser sangstemmerne til det yderste, og de synes at satse mere følelsesmæssigt i deres roller. Særligt i det første nummer er det, som om de går på scenen med livet som indsats.

Det er stadig fejlfrit, men har mere kant og personlighed, og de små sprækker i lakken åbner sangene op for publikum. Den samme effekt havde på nationalscenen, hvor hun med sin følsomhed skilte sig ud iblandt alt det polerede. Heldigvis er hun blevet fragtet med til Aarhus, hvor hun passer fortrinligt ind og i flere henseender fuldender ensemblet.

“Jeg er jo lige her” spiller til den 2. oktober 2021.


Tekst og musik: Anne Linnet | Musikalsk arrangement:  | Iscenesættelse:  og  | Medvirkende: , , , , , , , , , og | Scenografi og kostumedesign:  | Koreografi:  | Kapelmester:  | Lysdesign:  | Lyddesign: Produceret af: i samarbejde med

Del dette indlæg