ANMELDELSE: Murder Ballad, Fredericia Musicalteater

Vi er blevet lovet et mord – men hvem dræber hvem?

opsætter rockmusicalen “Murder Ballad”, der ikke indeholder den vilde historie, men som både overrasker og svinger.

★★★★☆☆

Kærlighed kan få det værste frem i os, og det er præmissen for Fredericia Musicalteaters nye opsætning af “Murder Ballad” fra 2012. Som titlen antyder, er der et mord under opsejling, mens historien grundlæggende er et klassisk trekantsdrama om en godt gift kvinde, der begynder at savne sin gamle flamme, som hun indleder en affære med.

Undervejs bliver det mere og mere uklart, hvem der kunne finde på at dræbe hvem. Er det den hårde hund fra fortiden, som vil verfe ægtemanden af pinden, så han kan få sin eks tilbage? Er det den stilfærdige revisortype, der skrider til desparate handlinger, da han opdager utroskaben? Eller er det kvinden, der åbenlyst elsker begge mændene og måske kun kan komme ud af kniben ved at reducere to til én?

Historien fortælles af en fjerde medvirkende () i labert kostume med spillekort-kulører på jakken. Hun emmer af erotik og mystik, når hun som en joker bevæger sig rundt på scenen og kommenterer på handlingen og de tre hovedpersoners følelsesliv.

Murder Ballad - Fredericia Musicalteater
og . Foto: Søren Malmose

Det hele går slag i slag igennem forestillingen, der kun varer godt en times tid, og som indimellem føles lidt som et hastigt gennemspillet plot i stikordsform. Det bliver temmelig generisk og forudsigeligt – bortset altså fra dét mord, som vi blev lovet i titlen, og som vi længe forsøger at regne os frem til en gerningsmand/-kvinde til.

Som med en god krimi skal jeg ikke her afsløre slutningen, men der venter sig en overraskelse til sidst, som i høj grad opvejer det flade handlingsforløb, vi har været igennem. Og da forestillingen er slut, kommer der ydereligere et tvist, hvor blikket rettes ud mod publikum, og musicalen meta-kommenterer på vores behov for drama, sex og blodige slutninger. Så fik vi da dén at tænke over!

Murder Ballad - Fredericia Musicalteater
og . Foto: Søren Malmose

Mads M. Nielsens iscenesættelse og Lise Marie Birchs kombinerede natklub- og soveværelse scenografi, balancerer udmærket de erotiske, de hårde og de bløde elementer i fortællingen. Det er næsten, så brillerne dugger, når vi er med Hannah () på natklubben med den læderjakkeklædte og muskuløse bartender, Tom (). Men når hun er på tur med sin mand, Alex (), og deres fælles datter, breder idyllen sig i salen.

Teksterne af Julia Jordan og Juliana Nash er ikke prangende, men har alligevel fået en del sproglige finurligheder og fine billeder ind i sin danske oversættelse. Desuden er “Murder Ballad” en gennemkomponeret rockmusical, der også svinger ganske godt musikalsk hos det lille orkester og de fire medvirkende i Fredericia Musicalteaters opsætning.

Musicalen spiller i Fredericia til den 3. april 2022.


Musik og sangtekster: Juliana Nash | Manuskript og sangtekster: Julia Jordan | Oversættelse: | Iscenesættelse: | Kapelmester: Medvirkende: , ,  og | Scenografi: Kostumedesign: | Koreografi: | Lysdesign: Lyddesign: | Produceret af:

Del med dit netværk