ANMELDELSE: Seancen, Teatret ved Sorte Hest

Den forsvundne Christian og mystisk mediumskab

Skuespillerne og er gået sammen med mentalist om den anderledes forestilling “Seancen”, der kombinerer illusionsnumre med historiefortælling.

★★★★☆☆

Historien er sådan set meget simpel: var som ung på et hotel med sin daværende kæreste Christian, men da hun vågner en morgen, var han forsvundet. Ingen har siden set ham, men tanken om ham og savnet til ham har ikke sluppet Ann.

Senere i livet stifter hun bekendtskab med det spirituelle, og ønsket om at få en hilsen eller tanke fra ham igennem et medium dukker op. Det bliver muligt, da hun igennem sin kollega møder mentalisten og – efter sigende – mediet .

Teksten er skrevet af Edua Retep (antageligvis pseudonym for ), og selve forestillingen er iscenesat af instruktør . Og der er måske nærmere tale om et event – om ikke en form for fushionsshow – der kombinere magisk show med skuespil.

For historien om Christian viser sig hurtigt at være en lidt vakkelvorn ramme omkring en række forskellige acts af tankelæsningstricks og illusionsnumre. Men vi køber præmissen og interesserer os kun i glimt for den egentlige historie. Det er trylleriet, vi er mest nysgerrige på.

En hyggelig og uformel lille ‘ting'

Alle de tre medvirkende skiftes til at gennemføre en række forskellige, klassiske numre, og i det store hele lykkes de fint. Der kommer en svipser indimellem – selv fra den mest erfarne af de tre, . Men vi tager det med et smil.

Ikke mindst fordi forestillingen er en særdeles hyggelig lille ‘ting', som spiller uformelt i foyeren på . Vi er i godt og behageligt selskab, og det er samtidigt ganske charmerende, at de alle tre kommer lidt på glatis.

Og de to skuespilleres tekniske kundskaber fornægter sig ikke. Særligt er Ann Hjorts beretninger en lise for øret at lytte til, når hun slår det blødeste af stemmebåndet til, og gør os trygge, når han indtager værtsrollen på scenen.

Hvis “Seancen” skal sige os noget, så er det, at det aldrig er for sent at kaste sig ud i noget nyt – nye projekter som scenekunstner, eller nye eventyrer som menneske. Og den pointe vil man da gerne gå hjem og sove på, hvis man altså kan slippe tanken: “Hvordan pokker gjorde de det?”

Forestillingen spiller til den 12. oktober 2019 på i København V.


Dramatiker: Edua Retep | Iscenesættelse: | Medvirkende: , og | Scenografi: | Produceret af:

Del dette indlæg